Basisschool Sancta Maria Lettele verrassend veelzijdig

05 dec.- Sinterklaas op school
05 dec.- groep 1 t/m 4 vanaf 12.00 uur vrij
Proef Lab
We zijn ons onderwijs steeds meer aan het richten op Wetenschap en Techniek - Onderzoekend en Ontwerpend leren. We zien dat leerstof beter verwerkt wordt door de leerlingen als ze er actief bij betrokken worden. Dat ze zelf ontdekkend aan het leren zijn, dat ze vragen stellen i.p.v. de stof alleen maar aangeboden krijgen. We zijn opzoek naar de perfecte balans tussen het aanbieden van basisvaardigheden en het implementeren van praktijk-opdrachten binnen de lessen. We hebben besloten een lokaal te gaan inrichten als Proef Lab, zodat we kunnen aansluiten bij de lessen en de kinderen nog meer kunnen uitdagen. Kijk voor meer informatie in nieuwsbrief 9.

Oh kom er eens kijken….
Sinterklaas is weer in het land. En dat moeten we vieren. groep 1 t/m 6 gaat op donderdag 30 november om 08.30 uur sinterklaasliedjes zingen. Deze zang wordt instrumentaal begeleid door een aantal enthousiaste ouders en leerlingen. Komt u ook meezingen?

Voorleeskampioen
We hebben een nieuwe voorleeskampioen namelijk Maud Kiffen uit groep 8. Vrijdag 17 november streden de kinderen uit de groepen 7 en 8, die zich hadden opge-geven voor de voorleeswedstrijd, tegen elkaar. Na boeiende verhalen, heeft Maud uiteindelijk gewonnen. Zij zal onze school in Deventer vertegenwoordigen in de volgende ronde.  (foto's)

Mediawijsheid
Vanaf 20 november doen de leerlingen van groep 5 t/m 8 mee aan de week van de mediawijsheid.  We vinden het belangrijk dat we de leerlingen op een verstandige manier leren omgaan met het internet en social media.